Wij zijn beter!

Locaties

Goes
0113 - 272360

Westsingel 90C
4461 DN Goes

Postbus 462
4460 AW Goes

Tel. 0113 - 272360
Fax: 0113 - 272361

Route planner
Goes
Bergen op zoom
0164 - 248155

Vanaf 1 juni 2017 is onze nieuwe spreekuurlocatie:
Dahliastraat 94B
4613 DP Bergen op Zoom

Postbus 433
4600 AK Bergen op Zoom

Tel. 0164 - 248155

Openbaar Vervoer
Vanaf Station Bergen op Zoom neemt u de stadsbus nr 23 richting Noordgeest via Meilust. U stapt uit bij halte Burg. Wittelaan. Als u kijkt in de richting waarin de bus rijdt, ziet u ons pand liggen. Loop in de richting van ons pand en neem de eerste rechts (Pomonalaan) en vervolgens de eerste links (Dahliastraat) Neem opnieuw de eerste links, dan loopt u direct op ons pand af. We zijn gevestigd op de eerste etage.

Route planner
Bergen op Zoom
Rotterdam
010 - 4822444

Spreekuurlocatie Rotterdam

Let op: per 13 april 2015 is de spreekuurlocatie in Rotterdam verhuisd naar:

Langstraat 11-12
3162 WC Rhoon

Tel. 010 - 4822444

Route planner
Rotterdam
Terneuzen
0115 - 621804

Mr. F.J. Haarmanweg 16-c
4538 AR Terneuzen

Tel. 0115 - 621804

Route planner
Terneuzen
Vlissingen
0113 - 272360

Praktijkcentrum Jasperse

Papegaaienburg 50
4386 DA Vlissingen

Tel. 0113 - 272360

Route planner
Vlissingen
kaart Goes Vlissingen Terneuzen Bergen op Zoom Rotterdam

Bodemsaneringskeuring

Werken in bodemvervuiling kan gezondheidsrisico’s opleveren. Bij het werken in en met verontreinigde bodem is het van belang dat er aandacht wordt besteed aan de veiligheids- en gezondheidsaspecten. CROW 132 is vervangen door CROW 400 met de titel ‘Werken in en met verontreinigde bodem’. In de nieuwe richtlijn zijn alle werkzaamheden in of met verontreinigde grond opgenomen en daarmee de publicaties CROW 132 en CROW 307 (kabels en leidingen in verontreinigde bodem’ samengekomen en gebundeld in 1 richtlijn.

De bodemsaneringskeuringen worden volgens de laatste publicatie van CROW 400 in 3 oplopende klassen onderverdeeld. Het is mogelijk om bij ons de verschillende bodemsaneringskeuringen samen te voegen. Bijvoorbeeld combinatie A en B of A,B en C.

in 3 oplopende klassen onderverdeeld:

Bodemsaneringskeuring klasse A

Dit betreft alle medewerkers die in mogelijk verontreinigde grond, bodem of water werkzaam zijn. Voor deze keuring zijn het meestal chauffeurs die hier gebruik van maken.

Bodemsaneringskeuring klasse B

De keuringseisen voor klasse A zijn voor deze keuring uitgebreid met de criteria voor klasse B. Deze medewerkers moeten in staat zijn om buitenlucht afhankelijke adembescherming te dragen. De ademhaling kan zwaarder worden, waardoor medewerkers met COPD in de problemen kunnen komen. Bij medewerkers met een forse baard kan het masker onvoldoende beschermen omdat de afsluiting niet goed is.
Voor deze keuring komen machinisten in aanmerking.

Bodemsaneringskeuring klasse C

De keuringseisen voor klasse A en B zijn voor deze keuring uitgebreid met de criteria voor klasse C. Hierbij moeten de medewerkers in staat zijn om buitenlucht onafhankelijke adembescherming te kunnen dragen. De fysieke conditie moet uitstekend zijn en de medewerkers moeten in staat zijn om te werken onder hitte belasting.

Waarom is de bodemsaneringskeuring noodzakelijk?

De keuringseisen voor klasse A en B zijn voor deze keuring uitgebreid met de criteria voor klasse C. Hierbij moeten de medewerkers in staat zijn om buitenlucht onafhankelijke adembescherming te kunnen dragen. De fysieke conditie moet uitstekend zijn en de medewerkers moeten in staat zijn om te werken onder hitte belasting. Voor deze keuring komen medewerkers in aanmerking die niet alleen in de cabine blijven, maar ook het veld inspecteren en zwaar fysiek werk moeten uitvoeren.

Waarop is de keuring gericht?

Het onderzoek zal gericht zijn op klachten over uw gezondheid in het algemeen en in relatie tot uw arbeidssituatie. In het onderzoek zal aandacht worden besteedt aan uw algemene lichamelijke conditie, huid, longen en klachten die mogelijk verband kunnen houden met bodemsaneringswerkzaamheden. Bij lichamelijk onderzoek wordt gelet op de huid, de longen en klieren die kunnen zijn opgezet. Door middel van bloed- en urine-onderzoek wordt nagegaan of u afwijkingen heeft aan uw lever of nieren of mogelijk ontstekingen heeft. Dat is van het grootste belang om te weten zodat u zonder gevaar voor uw gezondheid dit werk kunt uitvoeren. Als u werkt in overdrukpakken, wordt een inspanningsonderzoek gedaan om na te gaan of uw lichamelijke conditie voldoende is voor dit soort werk.

Wat is de inhoud van de bodemsaneringskeuring?

 • Bespreking van de vragenlijst en gezondheid met de bedrijfsarts
 • Biometrisch onderzoek: meten van lengte, gewicht, hartslag en bloeddruk
 • Ogentest
 • Test voor kleurenblindheid
 • Audiogram
 • Geurtesten
 • Longfunctietest
 • Lichamelijk onderzoek
 • Aanvullend onderzoek voor Bodemsaneringskeuring B: ECG (in rust)
 • Aanvullend onderzoek voor Bodemsaneringskeuring C: Inspanningstest
 • Laboratoriumonderzoek: bloedonderzoek
 • Individuele terugkoppeling aan de medewerker

Wat moet ik meenemen?

 • Uw legitimatie bewijs
 • De ingevulde vragenlijst, als u deze niet vooraf heeft kunnen verkrijgen, kunt u deze ter plekke invullen
 • Bij inspanningstest: sportkleding met sportschoenen

Wat is de geldigheid van een bodemsaneringskeuring?

Vanwege CROW 400 zijn de richtlijnen aangepast voor geldigheid van een bodemsaneringskeuring.
De arts maakt voor A en B de inschatting of de keuring 1 of maximaal twee jaar geldig is.

 • Handhaven 1 jaar bij daadwerkelijke blootstelling werk in vervuilde grond. De keuring is twee jaar geldig indien sporadisch in vervuilde grond en geen afwijkingen bij onderzoeken die eerdere herhaling nodig maken.
 • Bodemsaneringskeuring C is 1 jaar geldig.

 Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of vrijblijvend voor  meer informatie.