Wij zijn beter!

Locaties

Goes
0113 - 272360

Westsingel 90C
4461 DN Goes

Postbus 462
4460 AW Goes

Tel. 0113 - 272360
Fax: 0113 - 272361

Route planner
Goes
Bergen op zoom
0164 - 248155

Vanaf 1 juni 2017 is onze nieuwe spreekuurlocatie:
Dahliastraat 94B
4613 DP Bergen op Zoom

Postbus 433
4600 AK Bergen op Zoom

Tel. 0164 - 248155

Openbaar Vervoer
Vanaf Station Bergen op Zoom neemt u de stadsbus nr 23 richting Noordgeest via Meilust. U stapt uit bij halte Burg. Wittelaan. Als u kijkt in de richting waarin de bus rijdt, ziet u ons pand liggen. Loop in de richting van ons pand en neem de eerste rechts (Pomonalaan) en vervolgens de eerste links (Dahliastraat) Neem opnieuw de eerste links, dan loopt u direct op ons pand af. We zijn gevestigd op de eerste etage.

Route planner
Bergen op Zoom
Rotterdam
010 - 4822444

Spreekuurlocatie Rotterdam

Let op: per 13 april 2015 is de spreekuurlocatie in Rotterdam verhuisd naar:

Langstraat 11-12
3162 WC Rhoon

Tel. 010 - 4822444

Route planner
Rotterdam
Terneuzen
0115 - 621804

Mr. F.J. Haarmanweg 16-c
4538 AR Terneuzen

Tel. 0115 - 621804

Route planner
Terneuzen
Vlissingen
0113 - 272360

Praktijkcentrum Jasperse

Papegaaienburg 50
4386 DA Vlissingen

Tel. 0113 - 272360

Route planner
Vlissingen
kaart Goes Vlissingen Terneuzen Bergen op Zoom Rotterdam

COVID-19 test: uw mogelijkheden

Heeft uw werknemer klachten die kunnen passen bij het coronavirus? Dan is het belangrijk dat hij zich zo snel mogelijk laat testen en thuisblijft tot hij de uitslag van de test heeft.

Testen via GGD

Iedereen met klachten kan voor de zogenoemde PCR-test rechtstreeks contact opnemen met de GGD:

  • Online: ga naar coronatest.nl
  • Telefonisch: bel 0800-1202.
    Het nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

COVID-19/PCR-test

Met de PCR-test kan een actieve besmetting of ziekte door het coronavirus worden opgespoord. Voor deze testafname is slijm uit de neus of keel nodig. Dit wordt met behulp van een wattenstaafje via de neus en keel afgenomen en vervolgens in een laboratorium geanalyseerd. Een negatieve uitslag wordt per mail/schriftelijk gecommuniceerd. Bij een positieve testuitslag neemt de GGD telefonisch contact op met de betrokkene en volgt een schriftelijke bevestiging en standaard bron- en contactonderzoek.

Is er geen sprake van klachten en wilt u uw werknemer toch laten testen, dan kunt u op eigen initiatief gebruik maken van een van de ‘opschalingslaboratoria’ van de overheid. Ook daar geldt dat de capaciteit onder druk staat. Bedrijfsartsen5 kan u hierin helaas niet adviseren.

Advies rond werk en inzetbaarheid

De uitslag van de test kan vragen oproepen bij uw werknemer. Om geen kostbare tijd te verliezen kan uw werknemer daarom op aanvraag versneld terecht voor een telefonisch coronaconsult met onze professional. Deze professional legt uit wat een coronabesmetting betekent, voor werk en privé. Hij neemt de tijd om de werknemer gerust te stellen, te informeren en te adviseren volgens alle wettelijke richtlijnen.

Ook u als werkgever kunt gericht en versneld advies en begeleiding bij ons aanvragen. Samen kijken we naar hoe u de verspreiding van het virus snel kunt indammen om verdere schade in uw bedrijf te voorkomen. Hebt u vragen hierover? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon.

Beëindiging COVID-19 priority testing
Sinds 3 september 2020 kan de COVID-19 test niet meer via Bedrijfsartsen5. Kijk hier voor meer informatie.

Antigeensneltest

Sneltest: snel, maar soms minder gevoelig

‘Sneltest’ is een verzamelnaam voor testen die op een andere manier testen op corona en sneller een uitslag hebben. Hoewel de uitslag snel beschikbaar is, is de antigeentest minder gevoelig dan de PCR-test. Dat betekent dat iemand die nog maar weinig virus bij zich draagt en waarschijnlijk (nog) niet (of niet meer) besmettelijk is, met een antigeentest een negatieve testuitslag krijgt, terwijl de persoon wel COVID-19 kan hebben.

Antigeensneltest

De antigeensneltest kan snel (meestal binnen 15 minuten) een uitslag geven. Antigenen zijn stukjes van het virus (meestal eiwitten) die een afweerreactie kunnen opwekken in het lichaam. De antigeensneltest wordt, net als de PCR-test, afgenomen via een uitstrijkje uit de neus/keelholte.

Niet in alle gevallen is een antigeensneltest voldoende betrouwbaar:
Voor kwetsbare medewerkers en/of medewerkers die contact hebben met kwetsbare groepen geldt dat zij na een negatieve antigeensneltest ook een PCR-test moeten doen.

Sneltest via Meditel of COVID Sneltest Service

Er zijn inmiddels verschillende aanbieders van sneltesten. De overheid stelt professionele en kwalitatieve voorwaarden aan deze aanbieders. Bij de keuze voor een aanbieder is het belangrijk dat u controleert of men werkt volgens de richtlijnen van het RIVM rondom sneltesten, zoals Meditel of COVID Sneltest Service.

  • U kunt bij Meditel terecht voor een antigeensneltest in Roosendaal, Rotterdam en Nijmegen via https://www.meditel.nl/coronatest. Werkgevers kunnen zich hier registreren en rechtstreeks in de portal van Meditel een afspraak inplannen voor hun werknemer(s). U kunt met Meditel afspreken dat de tests bij u op het bedrijf plaatsvinden.

  • Bij COVID Sneltest Service kunt u terecht op 25 locaties in het land via www.covidsnelteststraat.nl of via www.covidsneltest-service.nl

Over andere aanbieders van antigeensneltesten kunnen wij u helaas niet adviseren.